Klundert voert actie tegen windmolens

 De plek waar windmolens van bijna 200 meter hoog zijn gedacht is volgens zowel de stadsraad als de stadstafel in Klundert niet acceptabel. Daarom zijn er zaterdag 3500 flyers huis aan huis bezorgd om te inwoners op te roepen te protesteren regen de plaatsing van de molens. 

Melten Dekkers, de voorzitter van de stadstafel: "We zijn absoluut niet tegen windmolens maar wel tegen de plek waar ze volgens de gemeente zouden moeten komen."

Die plek is ongeveer 1200 meter vanaf de eerste huizen van Klundert. De bewoners maken vooral bezwaar omdat de skyline van Klundert door de hoge molens ernstig aangetast gaat worden.

Het is de bedoeling dat de uitgedeelde flyers door de inwoners opgehangen zullen worden. Om de actie te steunen zijn een aantal inwoners zaterdag in de Doorsteek een handtekeningen actie begonnen. Dat willen ze komende zaterdag ook weer gaan doen. Veel mensen die hun pinksterboodschappen gingen doen wilden wel tekenen.

Andere plekken

De inwoners van Klundert zijn er van overtuigd dat er andere plaatsen op het grondgebied van Moerdijk zijn waar de hoge molens beter geplaatst kunnen worden. Volgens wethouder Jaap Kamp is dat niet het geval:

"Bij de bedrijven op het industrieterrein kunnen ze om veiligheidsredenen niet staan en langs het Holland Diep verstoren ze de radarbeelden." De gemeenteraad van Moerdijk neemt in oktober een besluit over het voorstel.

Tip de redactie