Pendeldienst moet drukte in vesting Willemstad het hoofd bieden

De gemeente Moerdijk gaat in het pinksterweekend van start met een pendeldienst om de drukte op zon- en feestdagen van dagjesmensen aan de vesting Willemstad het hoofd te kunnen bieden. 

Het gaat om een proef, die voorlopig een maand duurt. Tot en met het weekend van 5 juni kunnen bezoekers van Willemstad hun auto parkeren op het terrein van Rijkswaterstaat bij de Volkeraksluizen. Vandaar worden zij met pendelbusjes naar de vesting gebracht.

De parkeerdruk in Willemstad is al langere tijd een probleem. Op mooie (zomerse) dagen zijn de parkeerplaatsen op het havenhoofd en bij jachthaven de Batterij vaak snel vol. Veel bezoekers van Willemstad rijden daardoor vaak oneindig lang rond op zoek naar een parkeerplaats in en rond de vesting.

De gemeente heeft daarom voorlopig voor een maand met een taxibedrijf uit Zevenbergen afspraken gemaakt over de inzet van pendelbusjes op zon- en feestdagen. Mocht deze pendeldienst een succes zijn, dan wordt deze mogelijk tijdens het hele verdere seizoen ingezet.

Tip de redactie