Klein Zundert groeit verder met bouw van twintig woningen

Weide Pracht. Dat is de naam van het straatbord dat wethouder Johan de Beer donderdag op het terrein langs de Pastoor van Vessemstraat onthulde. Het verwijst naar het gelijknamige nieuwbouwproject van Somnium Real Estate voor wie bouwbedrijf Maas-Jacobs een twintigtal woningen bouwt. 

Klein Zundert krijgt er weer een aantal nieuwe woningen bij. Op de plaats waar ze komen, onthulde wethouder Johan de Beer donderdag een straatnaambord met daarop de tekst ‘Weide Pracht’.

De bouwlocatie is gelegen aan de Pastoor van Vessemstraat.

Structuurvisie

Het gebied is reeds geruime tijd aangemerkt als mogelijke uitbreidingslocatie voor woningbouw in de gemeentelijke structuurvisie.

In de zomer van 2014 stemde het college in principe reeds in met de ontwikkeling van deze locatie door Somnium Real Estate uit Rijsbergen.

Verbinding

"Voor de locatie waar we nu staan is een plan uitgewerkt met twintig woningen waarvoor een ruimtelijke procedure is doorlopen die eind 2015 afgerond was".

"We praten over acht vrije bouwkavels, twee vrijstaande woningen en twaalf twee-onder-eenkapwoningen", vertelt Wijnand van der Velden van Somnium Real Estate na eerst de toekomstige bewoners van Weide Pracht te hebben verwelkomd. 

Terugkeer

Het zijn zowel jongelui als kopers van een generatie ouder die de woningen gaan betrekken. De kopers van de woningen - met de bouw is reeds een begin gemaakt - volgen de onthulling van het straatnaambord van nabij.

Het zijn onder andere Manouk Lamers met partner Thijs Willekes die nu nog in Breda wonen. "We hebben geen moment geaarzeld toen we van de bouwplannen hoorden. Ik kom weer terug naar mijn geboortedorpje Klein Zundert", zegt Manouk.

Nieuw

Ook de 25-jarige Anne de Roover en haar vriend Jeroen kijken uit naar hun nieuwe huis. "Daarin gaan we samen pas voor het eerst nestelen."

"Op dit moment wonen we nog niet samen. Alles is straks dus echt nieuw voor ons", zegt de uit Zundert afkomstige Anne.

Tip de redactie