Een van de twee zwaargewonde slachtoffers van het ongeval dat donderdagmiddag in Etten-Leur plaatsvond, is in een ziekenhuis in Rotterdam overleden. Het gaat om een 83-jarige man uit Rijsbergen. 

De man bevond zich samen met zijn vrouw (79) in een auto, die donderdag rond 14.15 uur op de Rijsbergseweg reed. De vrouw bestuurde de auto. Een tegemoetkomende wagen die af wilde slaan minderde vaart. Achter deze auto bevonden zich meer voertuigen die ook vaart minderden.

Een laatste auto in de rij zag echter niet dat er geremd werd. Op het laatste moment stuurde de chauffeur daarvan, een 44-jarige man uit Zundert, daarom op de tegenliggende rijstrook om daar frontaal in botsing te komen met de auto van het echtpaar. 

De bejaarde vrouw en man raakten hierdoor bekneld. In afwachting van de hulpdiensten verleenden getuigen eerste hulp.

Bevrijd

De brandweer heeft het echtpaar daarna bevrijd. Met zware verwondingen werden de man en vrouw met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De man overleed in de loop van de dag in Rotterdam. Zijn vrouw ligt in het ziekenhuis in Tilburg.

De bestuurder van de auto die op de verkeerde weghelft reed, hield borstklachten aan de botsing over. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeluk.

De Rijsbergseweg is tot 17.15 uur afgesloten geweest voor het verkeer.