Markland College heeft voorbeeldrol binnen initiatief Schoon Belonen

Bij het Markland College in Zevenbergen heeft woensdag de aftrap plaatsgevonden van de Moerdijkse Editie Schoon Belonen.

Dat is een landelijk initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Natuur & Milieu en het Afvalfonds Verpakkingen om met maatschappelijke organisaties samen de strijd tegen zwerfafval te lijf te gaan.

In aanwezigheid van enkele leerlingen van mavo-2, directeur Richard Rovers, de coördinatoren van de werkgroep Duurzaamheid en de teamleiders van het Markland College, trapte wethouder Jaap Kamp dit initiatief officieel af.

"Het duurzaamheidbeleid van de gemeente wordt goed opgevolgd door de school, en daar zijn we erg content mee", aldus Kamp.

Hij feliciteerde de school dan ook met deze voorbeeldrol en overhandigde een certificaat 'Schoon Belonen' aan Ad van Dongen, één van de werkgroepcoördinatoren.

Groene vlag

Naast gescheiden afvalinzameling en de Buurtcheck voor de jeugd, doet het Markland College onder andere ook mee aan ECO-Schools. Dit is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Door het volgen van de methodiek van ECO-schools kan de school certificaten behalen (brons en zilver), waarbij het uiteindelijke doel de 'groene vlag' is.

Als deze vlag wappert in de vlaggenstok, dan is het Markland College met 'vlag en wimpel' geslaagd voor de audit die hiervoor afgenomen wordt begin juni.

Tip de redactie