Zonnige start nieuwe marktkramen Wernhout

WERNHOUT – Naast de viskraam staan er voortaan ook een groentekraam en een kaaskraam op de markt. Zo komt er weer nieuw leven in het centrum van Wernhout.  

De sfeer is goed op het Antoon Jurriensplein. De zon schijnt en het is een af en aan van klanten bij de kramen. Naast vishandel Kees Bazen zijn op het plein voortaan ook Louis Koevoets Groenten en Fruit en de Kaaskoning te vinden. 

Wethouder Piet Utens heeft de eer om de nieuwe standplaatsen officieel te openen. “Een mooiere start hadden we niet kunnen hebben. Ik wens de ondernemers veel succes toe. Maak er wat moois van!”

Het initiatief van de nieuwe kramen komt vanuit de Dorpsraad.

Leefbaarheid

Kees Hereijgers van de Dorpsraad Wernhout spreekt ook nog enkele trotse woorden bij de opening. Behalve de waarde van de kramen als voorziening voor het dorp, benadrukt hij ook de verhoging van de sfeer.

“Het is een stukje leefbaarheid waar we het over hebben. Wij van de Dorpsraad zouden graag het hart van ons dorp levendiger willen maken. We zien graag dit wat kale parkeerterrein veranderen in een gezellige ontmoetingsplek. De nieuwe kramen zijn daarvoor een mooi begin!”

NUwerk

Tip de redactie