WEL sluit 2015 af met positief resultaat

Woonstichting Etten-Leur (WEL) heeft 2015 afgesloten met een positief resultaat. 

Dat staat in het jaarverslag van de wooncorporatie.

Het resultaat is onder andere tot stand gekomen omdat de bedrijfslasten daalden, vooral door het vervallen van de saneringsheffing in 2015. Maar er waren ook minder personeelskosten.

Organisatie

In 2015 werd de organisatie van WEL namelijk ingekrompen van 58 naar 53 medewerkers, omgerekend 45.76 fte. Verder werd bespaard op het dagelijks onderhoud. Aan de andere kant werd meer geld uitgegeven aan mutaties en contractonderhoud. De oplevering van een groot aantal nieuwbouwwoningen droeg verder bij aan het positieve jaarresultaat.

Uitbreiden

WEL heeft de beschikbaarheid over 5.270 woningen. “Wat we bouwen en in bezit hebben, sluit goed aan op wat nodig is in Etten-Leur”, meldt de corporatie. “Er zijn voldoende sociale huurwoningen en de gemiddelde wachttijd daalde in 2015 van 5,3 naar 4,8 jaar.”

De wooncorporatie blijft in de tussentijd haar woningbezit uitbreiden en vernieuwen. In 2015 kwamen er 157 woonruimten bij, dankzij oplevering van De Werf en De Terp aan de Kerkwerve, De Schipper en De Molenaar aan de Leurse Dijk en Huize Adama in het kader van de herontwikkeling in Het Withof.

Tip de redactie