In de maand mei is de basketbalvereniging ELBC bezig met het voorbereiden van het 40-jarig jubileum.

Op 28 mei wordt er een feestdag georganiseerd voor de leden en oud-leden. Daarnaast wordt de competitie afgerond en zijn er voor het tweede team van de U-18 nog kampioenskansen. ELBC is in 1976 opgericht. Dat betekent dat dit jaar het 40-jarig jubileum gevierd wordt.

Een feestcommissie heeft voor deze gelegenheid een dag voorbereid. Vooral de jeugd kan aan haar trekken komen in de clinic die georganiseerd wordt op 28 mei in de sporthal van het Munnikenheide College. Van 13.00 tot 15.00 uur kunnen zij van een echte eredivisiespeler training krijgen. Het is de dunkspecialist Vincent Van Sliedrecht die op eredivisieniveau speelt in Rotterdam.

All stars

Ook voor de overige leden en oud-leden is een programma in elkaar gezet. Met het gezellige all-starstoernooi kunnen leden en oud-leden hun krachten meten. In een speciale editie van het clubblad wordt er teruggekeken op alle ervaringen uit het verleden van de rijke basketbalhistorie. ‘s Avonds is er een feestavond met live muziek, waar nog lang nagepraat kan worden over veertig jaar basketbal.