De 20-jarige Tania de Groot uit Zevenbergen staat op zaterdag 28 mei samen met elf andere dames in de finale van de Miss Beauty of Noord-Brabant verkiezing. Twee van hen stromen deze avond door naar de verkiezing Miss Beauty of the Netherlands. 

Tania de Groot meldde zich voor deze verkiezing aan via de website. "Ik was benieuwd hoe het was om een echte miss te zijn. Daarnaast wilde ik mooie ervaringen opdoen en leuke vriendschappen sluiten."

De Zevenbergse had absoluut niet verwacht dat ze uitgenodigd zou worden, aangezien honderden dames zich al hadden aangemeld. Toen dat toch het geval was, meldde ze zich dan ook vol spanning op de castingdag.

Engelstalig

"We kregen daar een voorstelronde, een bikinironde en een vragenronde die Engelstalig was. Dat was gelukkig voor mij geen probleem omdat Engelstalig door mijn bloed stroomt. Maar in de voorstelronde werd ik al overdonderd met een Engelse vraag." 

Daar schrok Tania de Groot van omdat ze die pas in de laatste ronde verwacht had. "Gelukkig is alles goed gekomen. Het was onwijs spannend, maar ook een te gekke ervaring om mee te nemen naar huis." De Groot was dan ook dolgelukkig toen haar nummer werd omgeroepen, waarmee ze toegang kreeg tot de finale.