Lian Baremans is voor het onderhoud van haar Achtertuin aan de Hilsebaan in Etten-Leur op zoek naar tuingereedschap. De Achtertuin ligt in het buitengebied van Etten-Leur en is een samentuin voor oudere mensen die eenzaam zijn of een beperking hebben.

Lian Baremans is zelf moeder van een dochter met een beperking. Toen haar jongste dochter met een verstandelijke beperking uit huis ging, gaf zij aan de tuin en de dieren enorm te missen.

Het gevoel dat het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is om de deur open te doen en in de tuin te zitten, zette Lian Baremans aan het denken.

"Gewoon in het gras kunnen liggen en genieten van de geuren en kleuren van de bloemen en planten, van de vlinders en alle dieren die in de tuin leven. Dat zou toch voor meer mensen mogelijk moeten zijn", zo was haar gedachte.

Beleeftuin

Op deze wijze ontstond de inspiratie voor ‘De Achtertuin’. In de tussentijd stelt Lian haar tuin met veel liefde en warmte open voor deze groep mensen, die bij haar op de koffie komen.

De tuin is uitgegroeid tot een echte beleeftuin, maar vraagt wel om onderhoud. Vandaar dat zij op zoek is naar tuingereedschap. Vegers, harken, maar ook een bosmaaier zou ze zeer op prijs stellen.

Wie (gebruikt) gereedschap in goede staat beschikbaar heeft en dit kan missen, kan dit zaterdag 7 mei bij De Achtertuin aan de Hilsebaan 108 afgeven tussen 10.00 en 13.00 uur.