Voetbalvereniging Seolto uit Zevenbergen bestaat 75 jaar en gaat dit groots vieren met vijf dagen lang festiviteiten van 12 tot en met 16 mei. 

Op 12 mei 1941 werd Seolto in Zevenbergen opgericht in de consistoriekamer van de Nederlands Hervormde kerk door een aantal enthousiastelingen die zich niet lieten weerhouden door de gevolgen van de aanwezige oorlog.

Onder voorzitterschap van George Andrea werd de vereniging Samenspel En Oefening Leiden Ter Overwinning een feit. Een vereniging waar jongens en meisjes naast voetbal ook konden wandelen, atletiek beoefenden, korfbal speelden en waar zelfs toneelspelen mogelijk was. Nu, 75 jaar later, is Seolto een bloeiende voetbalvereniging.

Receptie

Op 12 mei wordt als start van de jubileumviering een receptie gehouden voor genodigden, maar vooral ook voor alle andere belangstellenden die de club een warm hart toedragen. Jeroen Snuverink, voorzitter van de evenementencommissie, licht toe.

“De receptie houden we voor iedereen die maar wil komen. Een soort open huis waar we een hapje en drankje serveren. Dat geldt eigenlijk voor het hele programma wat we hebben opgetuigd.” Tijdens de receptie op 12 mei wordt een boek onthuld waarin de geschiedenis van de vereniging in beeld is gebracht.

Verenigen

Voorzitter Henk Driessen vertelt dat bij Seolto de slogan ‘Wij zijn Seolto’, niet voor niets leeft. Als lid van de vereniging wordt je echt opgenomen door de Seolto-familie. “Een vereniging heeft als doel verenigen en daar sta ik als voorzitter dan ook voor. Verenigen van mensen zodat ze zich veilig, geborgen en gewenst voelen binnen de velden van onze voetbalvereniging. Daarom is wat ons betreft iedereen welkom!”