"De ambitie om hoog te eindigen was er al aan het begin van het seizoen", vertelt coach Huub van Caam. 

"Toen we vrij snel aan kop gingen, geloofden we er echt in." Het eerste herenvolleybalteam van ZUVO werd kampioen in de 3e divisie regionaal. Daarmee promoveren ze naar de 2e divisie landelijk. De hoogste prestatie tot nu toe van de Zundertse volleybalclub die in 2017 zijn 50e verjaardag viert.

De échte kampioenswedstrijd tegen Sliedrecht Sport verloren ze. Maar door verlies van concurrent Tilburg werd het eerste herenteam van ZUVO alsnog kampioen. Dat is inmiddels enkele weken geleden en ze glunderen nog steeds. "We vieren iedere week wel een feestje", lachen ze.

"Dit is fantastisch om mee te maken", vertelt Sietse van den Wijngaart. "Het bestuur had voor ons een platte kar geregeld", vult Michiel Tolenaars aan. "Presteren en toch lol maken, dat typeert dit team en daarom zijn we kampioen geworden", denkt Huub. "Op het veld is er de focus en daarnaast kunnen we heel gek doen met elkaar." Chemie noemt hij het. "Met alleen een paar goede spelers kom je er niet", weet hij na jarenlange ervaring.

"Die klik is nodig. En een beetje geluk, dat je niet veel blessures hebt. Je wil gewoon in en voor dit team spelen", verklaart Sietse. "Het team heeft een open sfeer. We willen winnen, maar de sfeer na de wedstrijd en trainingen is zeker zo belangrijk. Net als de coach", meent Stef die sinds dit seizoen voor ZUVO speelt. "Hij staat niet boven ons en doet net zo gek mee. Maar als het moet is hij streng. Hij weet precies hoe hij ieder van ons moet benaderen."

Verwachtingen

"Onze ambitie voor het nieuwe seizoen? Weer kampioen worden!", roept Michiel meteen. Zijn ploeggenoten temperen ‘m een beetje. Sietse: "Elke wedstrijd gaan we proberen te genieten. En dan zien we wel waar het schip strandt. Deze jongens weten dat ze niet hun brood gaan verdienen met volleybal", zegt Huub.

"Maar ze hebben absoluut een sportieve eer. In de 2e divisie is alles net weer scherper en dat moeten wij dus ook zijn. We gaan daarom gezamenlijk voorbereiden op het nieuwe seizoen met een toernooi en samen fitnessen." Stef, Dirk en Richard knikken bevestigend. "We willen niet voor lul staan, hè?"

Huub heeft ook twee nieuwe spelers op het oog. "Niet omdat huidige spelers het niveau niet aankunnen, maar om in de breedte sterker te zijn. Met maar negen spelers ben je als team te kwetsbaar als er iemand zich blesseert. Het zou mooi zijn als nog meer Zundertenaren eens komen kijken naar onze wedstrijden", besluit de coach. "Het zijn toch leuke wedstrijden waarin veel gebeurt. Wie weet wat de chemie ons dit seizoen brengt."