Internationaal scheidsrechter Danny Makkelie heeft zaterdag op sportpark De Wildert het KNVB|ARAG FairPlay certificaat overhandigt aan VV Zundert.

Het certificaat is een kwaliteitskeurmerk voor profesioneel arbitragebeleid. Om het scheidsrechterprobleem tegen te gaan maakt VV Zundert al enkele jaren ‘werk van scheidsrechters’. Onder de bezielende leiding van scheidsrechtercoördinator Stefan Lammerse is het scheidsrechterskorps de laatste jaren flink gegroeid en is er een professioneel beleid opgezet.

Het professionele arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van de clubscheidsrechters, de waardering en uitrusting van deze scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging.

Begeleiding

Uit handen van Danny Makkelie ontvingen alle clubscheidsrechters een professioneel scheidsrechterstenue en werd bekend gemaakt dat Danny de Zundertse scheidsrechters de komende jaren zal begeleiden met o.a. spelregelavonden.

Ook scheidsrechterscoördinator Stefan Lammerse werd in de bloemetjes gezet. Hij ontving van de KNVB een scheidsrechtercoördinatiejas in de clubkleuren zodat hij op wedstrijddagen goed zichtbar is voor zijn “arbitrageteam”. 

VV Zundert is trots op deze certificering. Op dit moment hebben slechts 53 clubs in geheel Nederland deze certificering mogen ontvangen, waarvan 11 in district Zuid 1. VV Zundert is daarmee de eerste gecertificeerde vereniging in deze regio en hoopt dat vele verenigingen zullen volgen.