De gemeente Moerdijk roept eigenaren van Rijks- of gemeentelijke monumenten op om zich uiterlijk 1 juni aan te melden voor deelname aan de Open Monumentendag.

De gemeente doet dit jaar voor de tweede keer hieraan mee. De Open Monumentendagen zijn dit jaar op 10 en 11 september en het thema ervan luidt ‘Iconen en Symbolen’. Het evenement valt voor een deel samen met de data waarop Stichting Cultuur Moerdijk (SCM) jaarlijks de Kunst & Cultuur Route in de gemeente organiseert.

Handen ineen

De gemeente en SCM hebben besloten de handen ineen te slaan om er samen een mooi programma van te maken. Naast de Kunst & Cultuur Route, waarin veel monumentale panden zijn opgenomen, wordt er dit jaar wederom extra aandacht besteed aan monumenten in de gemeente Moerdijk.

Opvallend

De gemeente is met name op zoek naar monumenten die opvallen vanwege hun architectuur of kunstzinnige details. Verder kunnen ook woningen of gebouwen aangemeld worden waaruit handwerk en vakmanschap spreekt.

Bijvoorbeeld met ambachtelijk stuc- en metselwerk, fraaie gevelstenen, wandbeschilderingen, tegeltableaus, houtwerk of glas-in-lood. Ook panden die alleen van de buitenkant te bezichtigen zijn kunnen voor de Open Monumentendagen aangemeld worden.

Aanmelden

Wie monumenteneigenaar of beheerder is en wil deelnemen aan de Open Monumentendag moet zich uiterlijk 1 juni 2016 aanmelden op de website van de monumentendag (www.openmonumentendag.nl) en het opgave formulier invullen. Voor vragen of ideeën kan contact opgenomen worden met de organisatie per e-mail: defie.dierks@moerdijk.nl