Ratten? Bewoners aan de Achtmaalseweg en Wielewaal gruwen ervan. En het worden er volgens Toon de Kraan alleen maar meer. "Ik zie de zwarte ratten hier 's avonds over de schutting lopen."

Hij heeft wel een idee waarom de ratten juist daar in de buurt zitten. De dieren zouden vooral afkomen op het voer van de kippen die door een buurtbewoner worden gehouden.

"We hebben al jaren last van ratten. De achterburen hebben een vijver, daar drinken ze uit. Ik zie de zwarte ratten hier ’s avonds over de schutting lopen."

De Kraan spreekt van een heuse plaag. Hij vindt dat de door de gemeente Zundert getroffen maatregelen te beperkt zijn.

Laconiek

"Er worden kooien weggezet, maar verder wordt er maar laconiek mee omgegaan. In één week tijd zijn er al drie ratten gevangen. Niet alleen huisdieren lopen gevaar, ook de kinderen die hier overal spelen. Ik vind dat er sprake is van een gevaar voor de volksgezondheid."

De gemeente Zundert is op de hoogte van het probleem. Van een echte rattenplaag wil zij echter niet spreken. Volgens een woordvoerster wordt in samenwerking met woningcorporatie Thuisvester al gewerkt aan de bestrijding van de ratten.