Ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag hebben dinsdag drie inwoners van de gemeente Etten-Leur een Koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen.

Jose Engbers, Gerard Fransen en Toon van der Zanden werden op een feestelijke bijeenkomst in de Van Goghkerk alle drie benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De bijbehorende versierselen werden hen uitgereikt door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot.

Jose Engbers ontving de onderscheiding vanwege haar vrijwilligersactiviteiten op het gebied van kerkelijk leven (Mariaparochie), sport (Tennisclub Etten), onderwijs (hulpouder op scholen), langdurige bestuurlijke activiteiten op het gebied van welzijn (Oecumenisch Inloophuis Etten-Leur en Stichting De Vonk) en op het gebied van politiek (CDA afdeling Etten-Leur).

Speel-o-theek

Gerard Fransen verleent vrijwilligersactiviteiten bij tafeltennisvereniging Tanaka, de lokale omroep, de Vereniging Wijkbus Etten-Leur, Speel-o-theek Nieuwe Nobelaer en KBO afdeling Centrum Zuid.

Toon van der Zanden tenslotte is langdurig vrijwillig actief bij de Nederlandsche Katholieke Grafische Bond NKV, sinds 1970 bij FNV KIEM (vakbond voor kunsten, informatica en media), afdeling Zuidwest-Nederland en bij de ondernemingsraad van Schut Flexible Packaging.

Verder heeft hij zijn verdiensten bij de Mariaparochie, Smeltkroes De Keen, scouting Tarcisius, wijkvereniging Kontakt en wijkvereniging Schoenmakershoek, bij het ZAP(ZwerfAfvalPakker)-team en atletiekvereniging Achilles.