Ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen voorafgaand aan Koningsdag hebben dinsdag liefst 25 inwoners van de gemeente Moerdijk een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. 

Al deze mensen kregen het lintje in huiselijke kring opgespeld. Opvallend was dat hier ook twee echtparen bijzaten.

Gezien de grote hoeveelheid decoraties, waren burgemeester Jac Klijs en de wethouders Jaap Kamp en Eef Schoneveld gelijktijdig aan de slag om de lintjes op tijd uit te kunnen reiken.

Meeste

De meeste onderscheidingen, vijf, werden uitgereikt in Fijnaart. Achtereenvolgens aan René Sprenkels, Riet Nachtzaam, Ies Leijten, Jeanne Moerland en Riky van der Zande.

In Standdaarbuiten waren er lintjes voor Jos Eenhuizen, Nico Snijders en voor het echtpaar Leo en Riet van Merode; In Zevenbergen voor Frans Smits van Waesberghe, Toos Groeneveld, Tonnie van Broekhoven en Hans Kleinekoort en in Zevenbergschen Hoek voor Janus Cavelaars, Piet Rovers en voor het echtpaar Walter en Lena de Wever.

In Willemstad waren er koninklijke onderscheidingen voor Janneke Driesprong, Jaap Oostdijk en Henk Vijfhoek; in Langeweg voor Bart van Gils en Wies van Minderhout; in Moerdijk dorp voor Kees Visser, in Klundert voor Jolanda Schreuders en in Heijningen tenslotte voor Tinus van der Horst.

Ridder

In 24 van de 25 gevallen werden de decorandi benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Frans Smits van Weasberghe uit Zevenbergen kreeg de versierselen opgespeld behorend bij de titel Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.