Een enthousiast rugby publiek genoot zaterdag in Etten-Leur van het toernooi om het Nederlands rugbykampioenschap in de leeftijdsklasse 11- en 12-jarigen, de zogenaamde champions pool.

De twaalf beste teams van Nederland vochten als leeuwen met de nodige scrums, try’s, penalty’s en dropshots. Het toernooi werd georganiseerd door de Rugbyclub Etten-Leur (REL) op haar ideale accommodatie aan de Streek.

Meester

Helaas was het eigen clubteam al eerder in het seizoen strijdend ten onder gegaan. De club bewees echter wel meester te zijn in het organiseren van deze dag en toernooien van deze grootte.

In een zinderende finale volop drop-outs won de Haagse Rugbyclub van Diok uit Leiden en werd ’t Gooi derde. De welverdiende medailles werden uitgereikt door Jay-Jay Boske,icoon uit de Nederlandse rugby scene.

Promotie

Toernooidirecteur Wanne Wevers blikt tevreden terug: " Dit is een top dag voor de promotie van de rugbysport, het toernooi liep gesmeerd."

"Deze dag geeft ook extra kleur aan ons motto: Je hoeft niet per se groot of sterk te zijn. Er is altijd plek voor je in een rugbyteam."