Zwemvereniging De Wildert houdt in de nacht van zaterdag 23 april op zondag 24 april een zogenaamde Nachtzwemmarathon in Zundert.

Zes deelnemende zwemteams trekken maar liefst van 20.00 uur tot 8.00 uur baantjes in zwembad de Wildert. Het doel is om de estafetterace twaalf uur lang vol te houden én samen plezier te hebben.

Zundertse zwemvereniging De Wildert organiseert voor de eerste keer in de regio een Nachtzwemmarathon.

De ingeschreven teams proberen binnen een tijdsbestek van twaalf uur zoveel mogelijk baantjes te trekken. Dit is voor zowel voor de deelnemers als de toeschouwers een echte uitdaging, omdat het in de nacht plaatsvindt.

Jubileum

Zwemvereniging De Wildert organiseerde de estafetterace twee jaar geleden ook al ter ere van haar 40-jarig bestaan, maar die ging door te weinig aanmeldingen niet door.

“We wilden het dit jaar nog een keer proberen en gelukkig hebben we nu wel genoeg deelnemers. Het evenement is nu eigenlijk een verlate viering van ons jubileum”, vertelt Bart Hendrickx, commissielid van de Nachtzwemmarathon.

Prijsbeker

De marathon is onderverdeeld in een categorie voor recreanten en een categorie voor wedstrijdteams. Het is bovendien geen regionale wedstrijd, want er zijn zelfs inschrijvingen uit Waalwijk. Daarnaast doet er ook een reddingsbrigade mee, en zijn er natuurlijk teams van De Wildert aanwezig.

Het doel is om het twaalf uur vol te houden, op welke manier de zwemmers dit doen is hun eigen keuze. “Sommige groepen zwemmen liever steeds een kwartier per persoon en anderen werken met tweetallen”, zegt Hendrickx.

Diegenen die de volledige nacht hebben gezwommen maken tot slot kans op een echte prijsbeker.

Muziek

De Nachtzwemmarathon is volgens de organisatie op een sportieve manier de nacht doorbrengen met vrienden, familie, collega’s of teamgenoten. Er draait de hele nacht muziek en het gaat vooral om het hebben van plezier.

“Het is geen alledaags evenement, dus zeker waard om een kijkje te komen nemen”, aldus Hendrickx. De Nachtzwemmarathon is gratis toegankelijk.