Zestien leerlingen van het Munnikenheide College zijn deze week op Milieubarometer Stage. De stage begon maandag met een training door Stichting Stimular en een bedrijfsexcursie bij Gamko BV aan de Mon Plaisir op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur. 

Bij Gamko wordt sinds 2011 al met de Milieubarometer gewerkt. Sinds die tijd bespaart het bedrijf vijftien procent op haar energieverbruik en produceert zij een complete reeks energiezuinige producten.

Na de excursie bij Gamko zijn de leerlingen deze week zelf bij de pilotdeelnemers aan de slag gaan om hen van duurzaamheidsadvies te voorzien.

Gratis

De Milieubarometer is een handig online programma waarmee bedrijven en instellingen de milieubelastingen van hun organisatie eenvoudig in beeld kunnen brengen.

Onder het motto 'meten is weten' biedt de gemeente Etten-Leur de Milieubarometer gratis aan al haar bedrijven, instellingen en organisaties aan. De leerlingen werken tijdens de stage met de Milieubarometer om de bedrijven van praktische tips te kunnen voorzien.

Duurzaamheidsprijs

Het project is al eerder succesvol uitgevoerd in andere gemeenten. De pilot in de gemeente Papendrecht won er zelfs de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland 2015 mee.