Een lange stoet van vrachtwagentruks trok zaterdag door de gemeente Moerdijk. Normaal zou zo’n compacte stoet leiden tot veel ergernis, maar dat was zaterdag zeker niet het geval; de 120 cabines van de trucks waren gevuld met 244 gelukkige mensen. 

120 van hen bestuurden de vrachtwagens en naast hen zaten 124 mensen met een beperking, die de dag van hun leven hadden. 

Er werd gestart bij ‘t Knijnekot van het Zevenbergse carnaval. Hier stond de koffie met koeken klaar zodat er opgewekt aan de tocht kon worden begonnen.

Route

De route voerde ook dit jaar weer vanuit Zevenbergen via Standdaarbuiten naar Fijnaart. Daar vandaan ging de route naar Oude Molen, Zwingelspaan en Klundert. Via industrieterrein Moerdijk en het dorp Moerdijk werd er bij restaurant De Gouden Leeuw in Zevenbergschen Hoek gestopt voor de lunch. Als laatste werden Zevenbergschen Hoek en Langeweg aangedaan om weer terug te keren naar Zevenbergen.

Begeleiding

Zanger Marco Kanters trad op tijdens de lunchpauze. Hij kreeg daarbij heel veel verzoeknummers voor de kiezen en dat deed hij zonder morren. Bijna alle deelnemers aan de tocht wilden ook met hem op de foto.

De organisatie kon na afloop terugkijken op een fantastische Truckersdag Moerdijk: met mooi weer en met alleen maar hoogtepunten.