Al jaren moeten de kinderen uit Zundert uitwijken naar omliggende dorpen om de avondvierdaagse te lopen. Dat is vanaf nu verleden tijd. 

DJA en ’t Stokperdje hebben de handen ineen geslagen en organiseren van 24 tot en met 27 mei de 'Avond4daagse' in Zundert.

De avondvierdaagse is een traditie die in heel Nederland ieder jaar weer op groot succes kan rekenen. Op meer dan 550 plaatsen in Nederland wordt het jaarlijks terugkerende wandelfestijn gehouden.

Toch bestaat de Avond4daagse al jaren niet meer in Zundert. “Dat is een groot gemis”, stellen Erik Brait en Mariska Kerstens (foto). Zij vormen samen met Patty Vergauwen en Anouk Vermeiren de organisatie van het evenement.

Wandelingen

Er zijn routes uitgezet van 5 en 10 kilometer door de verschillende wijken van Zundert. “De wandelingen gaan iedere avond een andere kant op. We hebben de mooiste paden van het dorp uitgekozen. Zo lopen routes bijvoorbeeld vaak langs de beek”, legt Brait uit.

Ondanks de verschillende lengtes kunnen deelnemers elkaar allemaal tegenkomen. De 10 kilometer is namelijk een verlenging van de 5 kilometer. Uiteraard zal de vierdaagse afgesloten worden met een feestelijke avond. “De laatste avond eindigt op het terrein van DJA, dat is natuurlijk een mooie plek voor een ererondje. Verder zal er een prijsuitreiking zijn, en krijgen alle deelnemers een medaille.”

Doelgroep

DJA en ’t Stokperdje richten hun promotie met name op de jeugd van de Zunderste basisscholen, maar beperken hun publiek niet tot kinderen. “De avondvierdaagse is voor wandelaars van 0 tot 99 jaar, iedereen is welkom om één of meerdere dagen mee te lopen”, stelt Brait.

De herstart van de avond4daagse in Zundert is een initiatief van atletiekvereniging DJA en jeugdorganisatie ’t Stokperdje. De wandelvierdaagse werd voor het laatste gehouden in 1998. “Waarom er toen mee gestopt is weten we eigenlijk niet”, aldus Kerstens. “Maar toen we hoorden dat ’t Stokperdje ons had benaderd om er weer mee te beginnen, waren we meteen enthousiast.”

Het is de eerste keer dat DJA en ’t Stokperdje de handen ineenslaan om samen een evenement te organiseren voor de Zundertse jeugd. “Het bevalt erg goed in ieder geval”, geven Brait en Kerstens lachend aan.

Inschrijving

Wandelaars van alle leeftijden zijn welkom om zich voor één of meerdere dagen in te schrijven. Het startpunt van de routes is op dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei ’t Stokperdje.

Op donderdag 26 mei en vrijdag 27 mei starten de wandelingen vanaf het terrein van DJA. De kosten bedragen 5 euro voor alle dagen, of 1,50 euro per losse dag. Inschrijven kan aan de deur, maar om rijen te voorkomen houdt DJA een inschrijfavond op 23 mei van 18.30 uur tot 20.00 uur.