Op 1 april van dit jaar bestond vereniging de Zonnebloem in Zevenbergen precies veertig jaar. Dat werd zaterdag gevierd in Zevenbergen met een receptie voor alle vrijwilligers, leden en genodigden. 

Onder hen ook mevrouw Van den Donker. Zij heeft destijds de Zonnebloem in Zevenbergen opgericht, samen met pastoor Van Poppel.

Voorzitter Jan Geerts opende de receptie met een korte terugblik en met het oog op de toekomst. Namens het college van burgemeester en wethouders was Eef Schoneveld aanwezig.

Hij bracht de felicitaties over namens het voltallige gemeentebestuur en sprak zijn bewondering en waardering uit voor alle activiteiten die de Zonnebloem initieert. "Vrijwilligers zijn het cement van onze samenleving", zo stelde de wethouder.

Speld en oorkonde

Aan het einde van het officiële gedeelte werden de jubilarissen (meer dan tien jaar lid of vrijwilliger) in het zonnetje gezet. Zij ontvingen lovende woorden van de voorzitter met daarbij een speld en oorkonde.

Ook was er een speciaal woord van dank voor oprichtster mevrouw Van den Donker. Zij ontving uit handen van de voorzitter een bloemetje voor haar jarenlange inzet en betrokkenheid bij de vereniging.