Buurtschap De Lent uit Wernhout koos dit jaar voor een ontwerper van buiten Zundert. Gezienus Bruining uit het Overijsselse St. Jansklooster is blij dat hij in Zundert mee mag doen. "Het is toch het allergrootste corso." 

En hij is blij dat De Lent het avontuur met hem aandurft. "Precies waar ik op hoopte. Dit buurtschap schuwt het experiment niet."

"Het is zeker twee uur rijden met de auto", antwoordt Gezienus op de vraag hoe ver St. Jansklooster van Zundert ligt. Grinnikend: "Maar aangezien ik geen rijbewijs heb en met het openbaar vervoer reis, doe ik er vierenhalf uur over." 

Afspraken

Dat een ontwerper niet van dezelfde buurtschap is, daar kijken we niet meer van op. Maar een ontwerper die aan de andere kant van het land woont?

"Met de mensen van De Lent maak ik goede afspraken over wanneer ik wel en niet in Zundert ben. De laatste weken bivakkeer ik vast ergens in een tentje".

Afwijkend

Met het ontwerp 'Krachtstroom' wil Gezienus de grenzen opzoeken. "Ik wil onderzoeken wat je uit het corso kunt halen en treed daarom buiten de gebaande paden".

"Kijk maar naar de winnende wagens van de afgelopen jaren in Zundert, Lichtenvoorde en St. Jansklooster. Allemaal één groot beeld met enkele bewegende elementen. Stuk voor stuk mooie wagens. Maar ik wilde iets afwijkends." 

Open constructie

' Krachtstroom' verbeeldt elektriciteitsmasten in de vorm van menselijke figuren die kabels trekken.

"Het is een hele open constructie. Je kunt vanaf ieder punt door de wagen kijken. Door die openheid kan ik ook zeven figuren maken en toch niet het maximale aantal bloemen overschrijden."

Maquette

De maquette last Gezienus helemaal zelf. "Ik leerde dat je om een bepaald materiaal na te bootsen, je het best dat materiaal kunt gebruiken. De maquette wordt behoorlijk groot, wel vijf meter lang." 

"Dat doe ik bewust, zodat de buurt goed kan doorwerken ook als ik er niet met mijn neus bovenop sta. Nee, gelukkig hoeft de maquette niet met het openbaar vervoer naar Zundert. Deze wordt met een busje opgehaald."