Kinderdagverblijf Bellefleur mag het kindcentrum gaan runnen van de nieuwe Brede school in de wijk Grauwe Polder in Etten-Leur. 

Behalve het kindcentrum gaan de basisscholen de Klankhof, ’t Carillon en het Kompas deel uitmaken van de Brede school, die als doel heeft het bieden van onderwijs en kinderopvang onder één dak.

De Klankhof en ’t Carillon bevinden zich al in de wijk; Het Kompas bevindt zich nu nog in de van Genkstraat in Etten-Leur Noord.

Tien jaar

In december 2015 nam de gemeenteraad van Etten-Leur het besluit dat de gemeente dit kindcentrum alleen mag bouwen als een exploitant gevonden wordt die het voor minimaal tien jaar huurt.

Hierop volgend schreef de gemeente Etten-Leur een aanbesteding uit.

Inschrijving

Om vooral lokale ondernemers een (gelijke) kans te geven en gebruik te maken van de opgebouwde kennis en expertise, werden de Etten-Leurse kinderopvangpartijen uitgenodigd om zich in te schrijven voor deze aanbesteding.

Kober, Bellefleur en De Groene Vlinder maakten van deze mogelijkheid gebruik. Bellefleur diende de meest onderscheidende inschrijving in.

Planning

Als alles volgens planning blijft verlopen, opent de nieuwe Brede school in de wijk Grauwe Polder op 1 augustus 2018 zijn deuren.

Het gebouw wordt gerealiseerd op het terrein van de huidige basisschool de Klankhof en de voormalige basisschool Melodie (voorheen de Bombardon).