In een groot cocaïneonderzoek hebben politie en douane twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 51-jarige man uit de gemeente Moerdijk en een 62-jarige man uit Bergen op Zoom. 

De verdachte uit Moerdijk is tevens captain is van een chapter van motorclub No Surrender. Hij werd maandag door een speciaal arrestatieteam aangehouden op de openbare weg in St. Willebrord. Zaterdag werd de man uit Bergen op Zoom al gearresteerd.

Vissersboot

In het onderzoek staat een partij van ruim 1.200 kilo cocaïne met een straatwaarde van ruim 30 miljoen euro centraal. De politie en douane troffen die op 15 januari aan in de gestrande vissersboot, 'de Zeeland', in Cadzand.

In totaal zijn er inmiddels, inclusief de zaterdag en maandag aangehouden mannen, elf verdachten opgepakt.

Overgedragen

Het onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat een sleepboot, 'de Marian V', eind december 2015 vanuit Paramaribo naar Rotterdam is vertrokken.

Vermoedelijk is vanaf deze sleper de partij cocaïne overgedragen op 'de Zeeland', die half januari in Cadzand strandde.

Stuurloos

'De Zeeland', met vier opvarenden aan boord, is op enig moment stuurloos geraakt. De Kustwacht en Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij wisten de opvarenden tijdens een hevige storm uit de kolkende golven te redden.

De boot en de aan boord aangetroffen verdovende middelen zijn de volgende ochtend in Cadzand in beslag genomen.

Bij doorzoeking van 'de Marian V' op 20 en 21 januari zijn diverse goederen aangetroffen en in beslag genomen die vermoedelijk verband houden met de op 'de Zeeland' aangetroffen partij cocaïne.

Vuurwapen

Bij doorzoekingen zaterdag en maandag zijn diverse goederen in beslag genomen.

In een woning waarin ook de captain van No Surrender verbleef, zijn onder meer verdovende middelen en een geladen vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.