"We dachten niet zo snel alweer een wielertheater te organiseren", zegt Koen van Broekhoven van Wielerdorp Rijsbergen. "Maar tegen de grote Joop Zoetemelk zeg je geen nee." 

Op 28 april a.s. komt Joop, samen met zijn ploegmaten van toen, Johan van der Velde en Leo van Vliet, naar Rijsbergen voor een avond vol wieleranekdotes over de Tour de France van 1980.

De voorbereidingen voor die legendarische Tour, het verloop van de etappes en uiteraard dé val van Joop. Het komt allemaal aan bod tijdens het tweede wielertheater dat Wielerdorp Rijsbergen organiseert.

Verhalen

Met videobeelden, foto’s, en vooral met verhalen uit de monden van de hoofdrolspelers: Joop Zoetemelk, Johan van der Velde en Leo van Vliet. Auteur John van Ierland presenteert de avond.

"John belde dat Joop Zoetemelk, die tegenwoordig in Frankrijk woont, naar Nederland komt", legt Van Broekhoven uit. "Of dat iets voor ons was? Daar hoef je niet over na te denken."

Wedstrijdleider

"Van der Velde mag niet ontbreken. Hij vervulde een belangrijke rol in die Tour."

"Leo van Vliet, tegenwoordig wedstrijdleider van de Amstel Gold Race, eindigde destijds als 51e en kan verhalen vertellen als geen ander.”

Nostalgie

De Harmoniezaal krijgt een nostalgisch wielergevoel met tricots, petjes, sjaals en foto’s. Het publiek kan zijn kennis testen in een heuse wielerquiz.

En voor wie zijn wielerkennis wil uitbreiden, brengt de Vrije Boekhandel wielerboeken mee.