De 54e editie van de avondwandelvierdaagse in Etten-Leur kent dit jaar twee nieuwtjes. Dat heeft de organiserende stichting Avondwandelvierdaagse Etten-Leur bekendgemaakt. 

In de eerste plaats vindt de start de eerste drie avonden, dit jaar van maandag 23 tot en met woensdag 25 mei, niet meer plaats vanaf het parkeerterrein bij Nieuwe Nobelaer, maar op de atletiekbaan van Achilles aan de Concordialaan.

Ruimte

Aanleiding voor de verhuizing is het gebrek aan ruimte en de ligging direct aan de openbare weg, naast Nieuwe Nobelaer.

De locatie bij Achilles is volgens de Stichting Avondwandelvierdaagse Etten-Leur niet alleen groter, maar ook veiliger en heeft een afgebakend terrein met volop faciliteiten.

De laatste avond van de vierdaagse start overigens wel bij Nieuwe Nobelaer en finisht traditiegetrouw met het defilé op de Markt in het centrum van Etten-Leur.

Gespijbeld

Verder voegt de organisatie een nieuwe, korte afstand aan het programma toe, speciaal voor de kleinste deelnemers: de 2,5 kilometer.

Hans Wierema, projectleider van het wandelevenement: “In de voorgaande jaren is gebleken dat het een zware opdracht voor de kleine sportievelingen is om het vier avonden lang vol te houden. Vaak werd op woensdagavond gespijbeld en gebruikt om bij te tanken."