Het voormalige kinderdagverblijf De Blokkendoos aan de Lindonk in Zevenbergen is door de gemeente Moerdijk verkocht aan de Stichting Turken Zevenbergen. De stichting is al jaren op zoek naar een grotere locatie en krijgt met de ruimte aan de Lindonk haar gedroomde plek. 

De gemeente Moerdijk kocht kinderopvangcentrum De Blokkendoos half vorig jaar aan en werd met terugwerkende kracht per 1 januari 2015 eigenaar van het pand.

Tot die datum was Kindercentra De Roef de eigenaar, maar dat kreeg op deze locatie met een drastische afname van het aantal kinderen te zitten.

Ruimtegebrek

De Stichting Turken Zevenbergen is nu gehuisvest in een pand aan de Dijkstraat in Zevenbergen, maar kampt al langere tijd met ruimtegebrek.

Omdat het aantal leden en bezoekers steeds verder toeneemt, zowel van binnen als buiten de Turkse gemeenschap, is het huidige onderkomen te klein geworden.

Een jarenlange zoektocht naar een grotere locatie bleef lang zonder resultaat, totdat De Blokkendoos te koop werd aangeboden.

Integratie

De stichting wil van De Blokkendoos een Turks cultureel centrum maken, waar niet alleen Turken maar ook buurtbewoners of mensen van andere culturen en religies welkom zijn om kennis te maken met de Turkse cultuur.

“De Blokkendoos is onze gedroomde locatie”, aldus Hüseyin Uzun, voorzitter van de stichting. “Met de ruimte die daar beschikbaar is, kunnen we onze activiteiten naar een hoger niveau tillen en beter bijdragen aan de integratie en participatie van onze achterban."

De deur staat overigens open voor wie dan ook. "Momenteel is het al zo dat niet alleen Turken ons bezoeken. Regelmatig verwelkomen wij Marokkanen, Somaliërs, Syriërs et cetera."

Ook vluchtelingen en statushouders wil de stichting welkom heten. "Wij zien graag dat ook zij integreren zoals wij zijn geïntegreerd en willen hier ook ons steentje aan bijdragen.”