Zoals het er nu uitziet gaat het vierde Ontpop jongerenfestival in de wijk Moye Keene in Klundert dit jaar niet door. De reden is dat de mensen van het jongerenwerk van Moerdijk van hun opdrachtgever Surplus te weinig uren zouden krijgen om het festival dit jaar verantwoord te organiseren. Raadslid Wim de Pijper kaartte het eventuele niet doorgaan aan tijdens een raadscommissievergadering.

Surplus krijgt per jaar 225.000 euro om het totale jongerenwerk in de gemeente te organiseren. De twee jongerenwerkers krijgen bij het op poten zetten van Ontpop hulp van stagiaires en honderd vrijwilligers.

Vraagtekens

Na de mededeling van Wim de Pijper spraken veel fracties uit dat ze geschrokken zijn, maar geen van de raadsleden nam ter plekke het voortouw om het festival te redden. Wel werden er vraagtekens gezet bij de effectiviteit van het jongerenwerk in Moerdijk.

Zware top

Velen vonden dat deze organisatie een te zware top heeft waar veel geld naar toegaat. Er werd zelfs geopperd om dit werk weer door de gemeente zelf te laten doen en het college van burgemeester en wethouders werd gevraagd of de top van het jongerenwerk niet te zwaar is.

Goedkoper

Wethouder Eef Schoneveld liet weten dat de jongerenwerkers elf uur per week krijgen voor de organisatie van het festival. Hij verklaarde het geen goed idee te vinden om het jongerenwerk weer onder de gemeente te brengen. “Dat moet je aan deskundigen over laten.” Wel stelde hij voor om het Ontpop festival goedkoper te maken.