De move tegen pesten zoals die vorig jaar voor de eerste keer in Etten-Leur werd georganiseerd, krijgt op dinsdag 19 april navolging. 

Waar in 2015 op het Raadhuisplein nog 200 kinderen deelnamen aan het initiatief van Claudia Verlind en haar man Martijn Verdaasdonk, zal dat op 19 april een zesvoudige van dat aantal zijn. Locatie is ditmaal het terrein van ARV Achilles.

Scholen

Dit keer valt de landelijke dag tegen pesten op een dinsdag. Daarom hebben Claudia Verlind en Martijn Verdaasdonk alle scholen benaderd met de vraag om mee te doen.

Zeven van de dertien basisscholen in Etten-Leur hebben hierop positief gereageerd: de Leest, ’t Kofschip, de Klankhof, de Vincent, de Hasselbraam, de Toverlaars en de Springplank zullen op 19 april met alles bij elkaar zo’n 1.200 leerlingen aanwezig zijn om mee te dansen en te laten zien dat ook zij nee zeggen tegen pesten.

Steun

Claudia en Martijn krijgen bij hun initiatief veel steun vanuit de Etten-Leurse gemeenschap. ARV Achilles stelt haar terrein beschikbaar, Nieuwe Nobelaer levert techniek- en podiumdelen. 

Promofit sponsort polsbandjes met een kreet erop, Het Witte Paard een flesje water voor alle kinderen en Belle Fleur een gadget waarmee het statement van de dag kracht bijgezet kan worden.

Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zijn op 19 april drie jeugdprofessionals aanwezig .

Hekken

Het evenement vindt plaats tussen 13.45 en 14.45 uur zodat er voldoende tijd is voor de leerlingen om naar de locatie te komen en na afloop ook weer op tijd terug te zijn op school of naar de buitenschoolse opvang te gaan.

Volgens Verlind is ARV Achilles een ideale locatie. “Als alle scholen binnen zijn dan kunnen we de hekken sluiten, er zijn toiletfaciliteiten en er is een EHBO-post. Vanuit ARV Achilles zullen er EHBO’ers aanwezig zijn.

Ook zorgt deze vereniging voor een overzichtelijke indeling op het veld zodat iedere school een eigen plekje heeft om te dansen. Want veiligheid staat wel voorop”, besluit ze.