De Zundertse burgemeester Leny Poppe-de Looff vervult komende maand een hoofdrol in vijfdelige serie ‘Binnen bij de burgemeester’ die wordt uitgezonden door ‘Hallo Nederland’ van Omroep MAX. In deze serie worden bijzondere burgemeesters van Nederland in de schijnwerpers gezet. 

Waar de burgemeesters van de grote steden vaak niet van de Nederlandse televisie af zijn te slaan, krijgen de burgemeesters van kleinere gemeenten veel minder aandacht.

Terwijl juist zij in hun gemeenschappen de rol van burgervader op zich nemen. Van bezoekjes bij 50-jarige huwelijken, tot het in goede banen leiden van een heftige asieldiscussie.

Samenbindende factor

De burgemeester is bij uitstek de samenbindende factor in veel kleine gemeenten. Reden genoeg voor ‘Hallo Nederland’ om hier met de serie ‘Binnen bij de burgemeester’ verslag van te doen.

Burgermoeder

Voor de aflevering ‘De vrouwelijke burgemeester’ koos Omroep MAX zoals gezegd voor burgemeester Leny Poppe-de Looff.

'Een vrouw als burgervader, of ben je dan meteen een burgermoeder?' zo kondigt MAX de aflevering aan. 'Besturen zit in haar bloed: van huis uit kreeg ze de juiste mentaliteit mee'.

Serie

De andere burgemeesters die in de serie worden belicht zijn burgemeester Kor Dijkstra van het Groningse Grootegast (de langstzittende burgemeester van Nederland), burgemeester Ben Visser van het Gelderse Scherpenzeel (de jongste burgemeester van het land).

Verder worden burgemeester Reg van Loo van het Limburgse Vaals (de enige burgemeester wiens gemeente grenst aan twee buitenlanden) en burgemeester Jan Hendrik Klein Molenkamp van het Gelderse Rozendaal (de burgemeester van de kleinste gemeente van ons land) belicht.

Van 11 tot en met 15 april om 16.35 uur op NPO 1 zendt ‘Hallo Nederland’ van Omroep MAX de serie uit.