Het door het college vastgestelde ontwerp voor de Molenstraat ziet er eigenlijk best goed uit, stelt Frank van de Klundert, voorzitter van de Ondernemersvereniging Zundert Centrum (OZC). Er is volgens hem echter één ‘maar’ aan het plan verbonden: het voorgenomen eenrichtingsverkeer in de Molenstraat vanuit de richting Wernhout. 

Hij is niet de enige die deze mening is toegedaan. Ook collega-ondernemers in de Molenstraat, al dan niet aangesloten bij de OZC, èn pandeigenaren willen dat het tweerichtingsverkeer in de Molenstraat blijft behouden. 

Klandizie

De ondernemers vrezen dat eenrichtingsverkeer, in combinatie met een fors aantal minder parkeerplaatsen in de Molenstraat, tot een vermindering van de klandizie zal leiden.

Nieuwe verkeerstellingen op basis van tweerichtingsverkeer, na voltooiing van de aanpak van de kruising Molenstraat-Prinsenstraat, moeten volgens de Gemeente Zundert straks een beter beeld schetsen van de verkeersbewegingen.

Ondergang

Hierin hebben de ondernemers weinig vertrouwen. Frank van de Klundert: "Ik zou de toekomst van de Molenstraat niet willen laten afhangen van een verkeersmeting. We weten allemaal dat de detailhandel het momenteel moeilijk heeft." 

"Het is nu niet de tijd om te experimenteren en maar te kijken wat eenrichtingsverkeer eventueel doet. Als de winkels straks weg zijn, komen ze niet terug."

"Zundert heeft nu een unieke positie met een mooi winkelbestand en parkeerplaatsen voor de deur. Bij eenrichtingsverkeer vrees ik voor de ondergang hiervan."