Twee dagen brachten ze door op filmsets in Gent en Antwerpen voor de historische jeugdfilm ‘Storm’. Toch hebben de dames Mirza van de Peelstraat en Gerda van ’t Boerenhof er geen sterallures door gekregen. 

Ze staan rustig in de wei te genieten van het zonnetje op hun rug. Jan van Staaij en Louis de Bie, de eigenaren van deze mooie boerenpaarden uit Zundert, hopen dat ze na montage van de film te zien zijn.

"We moesten veel geduld hebben op de set."

Paarden

"Omdat ze historische vervoermiddelen zochten, kwamen ze bij het Karrenmuseum in Essen," vertelt Louis de Bie. "Daar vroegen ze of zij ook mensen kenden die met paarden konden rijden en zo kwamen ze bij ons."

Vaste gast

Louis is voorzitter van 'Het aangespannen trekpaard', de Kalmthoutse trekpaardenvereniging. Zo zijn ze vaste gast bij de Boerendag in Rijsbergen, bij de Hanswijkprocessie in Mechelen en bij ploegdagen.

Jan van Staaij is al 22 jaar lid en hoefsmid van de vereniging. 

Goed getraind

"Paarden op een filmset vinden regisseurs altijd lastig," zegt Jan. "De regisseur kwam ons na afloop persoonlijk bedanken dat we het zo goed gedaan hadden. Ja, we hebben onze paarden goed getraind."

In het dagelijks leven trekken Mirza en Gerda huifkarren met toeristen, doen ze mee aan optochten en demonstraties.