Fractie Joosten heeft opnieuw vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders in Moerdijk over het Havenhoofd in Willemstad. De fractie heeft eerder zijn zorgen geuit en vragen gesteld met betrekking tot dit toeristische gebied.

Zondag, de eerste fraaie lentedag van dit jaar, stond de parkeerplaats bij jachthaven de Batterij vol met auto’s. "Dat zien we liever dan de trailers van vissers die maling hebben aan het parkeerbeleid. Vissers komen vroeg en gaan laat weg”, zegt Pauline Joosten namens de fractie.

Zij pleit er voor dat trailers gedurende het seizoen voortaan -na de te water lating van de bootjes- worden geparkeerd op de parkeerplaats tegenover de Volkeraksluizen, zodat er ruimte blijft voor auto’s.

Parkeren

Voorts zijn door het aanleggen van de ligweides een hoop parkeerplaatsen aan het Havenhoofd verloren gegaan. "In de nieuwe situatie blijkt dat het bij een volstromende parkeerplaats lastig is om in te parkeren en om de parkeervakken te verlaten. Het rijpad is aan de smalle kant en er is geen verplichte rijrichting."

Ook is niet duidelijk hoeveel invaliden-parkeervakken er zijn. Fractie Joosten wil van het college graag weten hoeveel dat er zijn of worden.

Kapot

De fractie heeft verder geconstateerd dat ter hoogte van de rolstoelopgang geparkeerd wordt op het middenpad. "Daarbij zijn de deksels van de waterputten, behorende bij de Bunkerservice, kapot gereden. We zien hier dan ook graag een bordje dat het niet is toegestaan daar te parkeren."

Blockers

De blockers die vanaf 1 april in werking horen te zijn zodat gemotoriseerd verkeer de vesting niet in kan zonder pas, deden het zondag nog niet. "Althans, niet aan de Landpoortzijde. Dit schept onduidelijkheid voor toeristen en irritatie bij bewoners."