Druppelsgewijs kreeg Baroniespoor afgelopen weekend bezoekers over de vloer tijdens de jaarlijkse open dagen in Etten-Leur. 

Zowel jong als oud keek in het onderkomen van Baroniespoor, het oude Praxis-gebouw aan de Grauwe Polder, zijn ogen uit aan al het fraais dat de modelspoorvereniging op het gebied van treinen en spoorbanen te bieden heeft.

Schaalmodel

Bij Baroniespoor, dat deze maand zijn 30-jarig bestaan viert, wordt op dit moment hard gewerkt aan een schaalmodel van het station in Breda in de jaren dertig van de vorige eeuw. Daarbij worden ook de omliggende straten nagebouwd.

Dit schaalmodel moet in september van dit jaar klaar zijn. Dan namelijk vindt de officiële ingebruikname van het nieuwe NS-station Breda plaats. Baroniespoor zal bij deze gelegenheid het schaalmodel aan het publiek presenteren.

Treinendokter

Behalve kijken naar banen en treinen, bestond zaterdag en zondag in Etten-Leur ook de mogelijkheid om treinen of onderdelen van een spoorbaan te laten repareren. Namens de vereniging voerde een ‘treinendokter’ ter plaatse de reparaties al dan niet met goed gevolg uit.