Na het 28 jaar te hebben gedaan stopt Rentia Krijnen met ingang van 1 juni van dit jaar als voorzitter van de Stichting Steunfonds Kenyaproject Etten-Leur. Krijnen (71), is ook de oprichter van het project.

In de afgelopen 28 jaar is er in Kenia veel bereikt. Er zijn vele individuele bedrijfjes opgericht zoals naaiateliers, kapsalons, een mandenmakerij en een timmerwerkplaats.

Verder worden er hutten gebouwd, er zijn schooltjes met computerlokalen en diverse coöperatieve bedrijven als een eetcafé, groentetuinen, ploegbedrijven en enkele maïsmolens. Het is inmiddels een soepel draaiende zelfverzorgende organisatie geworden.

Thans zijn zo’n 1.600 weduwen en hun kinderen bij het project in het Afrikaanse land betrokken.

Overname

De voorbije tien jaar zijn heel wat taken die bij het Kenyaproject horen en door Rentia Krijnen zijn ontwikkeld, doorgegeven aan bestuursleden en vrijwilligers.

"Na elke vier jaar als voorzitter vertelde ik de weduwen in Kenia dat ik wederom voor vier jaar door zou gaan. Nu, na zeven keer vier jaar is de tijd rijp voor mij om alles, ook het voorzitterschap, het opstellen van de nieuwsbrieven en het contact met donors door te geven aan bestuursleden en vrijwilligers."

Luus Heeren, ook al twintig jaar verbonden aan het project, is bereid gevonden het voorzitterschap over te nemen. De formele overdrachtsdatum wordt 1 juni aanstaande omdat het enige tijd vergt alvorens allerlei zaken officieel zijn geregeld.