Handtekening markeert nieuwe fase De Groene Kamers Rijsbergen

Burgemeester Leny Poppe-de Looff van de gemeente Zundert, ontwikkelaar Wijnand van der Velden van Somnium Real Estate en ontwikkelaar René Maas van Maas-Jacobs zetten woensdag hun handtekening onder de anterieure overeenkomst voor project De Groene Kamers te Rijsbergen. 

Daarmee komt het project in een nieuwe fase. De Groene Kamers is een uitbreiding aan de noordzijde van Rijsbergen, in de oksel van de Bredaseweg en Ettenseweg.

De naamgeving ‘De Groene Kamers’ is een verwijzing naar de oude weidegronden en de karakteristieke bomenrijen langs de perceelsgrenzen.

Groene overgang

Het plan bestaat uit 40 woningen, variërend van bouwkavels, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijwoningen. Er is zorgvuldig gekeken naar een overgang van de bebouwing aan de Ettenseweg en de aansluiting bij het buitengebied.

Ter plaatse van de aansluiting  naar het buitengebied zal een fraai groen overgangsgebied worden gecreëerd met een waterretentie. Ook binnen het plan is voldoende aandacht besteed aan groen. De ontsluiting van het gebied gebeurt via de Ettenseweg.

Tip de redactie