Drukke winkelstraat Etten-Leur maanden dicht

Met ingang van maandag 11 april beginnen de werkzaamheden in Etten-Leur in het eerste deel van de Bisschopsmolenstraat en de Voorvang. Dit betekent dat met ingang van die datum geen doorgaand verkeer meer mogelijk is tussen de aansluiting met de rotonde van de Rode Poort/Beiaard en de Roosendaalseweg. 

Tijdens de werkzaamheden in de Bisschopsmolenstraat wordt onder andere het riool hersteld of vernieuwd, wordt er opnieuw bestraat, worden de kruispunten verhoogd aangelegd en komt er nieuwe beplanting in de groenvakken. De bomen blijven staan.

De werkzaamheden in de Voorvang betreffen het aanleggen van een nieuw riool en het aanbrengen van nieuwe bestrating.

Fasen

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. De eerste fase is het gedeelte tussen de Hema en de Voorvang. Er wordt pas met een volgende fase begonnen wanneer de vorige is afgerond. Volgens de gemeente Etten-Leur blijft daardoor de overlast zo veel mogelijk beperkt.

Het is de verwachting dat het totale werk rond eind oktober van dit jaar is afgerond. Of deze datum ook gehaald gaat worden is afhankelijk van het weer. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid. De woningen, winkels en horecagelegenheden zijn wel te voet bereikbaar.

Tip de redactie