Belgen vast voor mishandelingen in Zundert, Rijsbergen en Sprundel

De Nederlandse politie heeft bij Wernhout vier Belgen aangehouden, die ervan verdacht worden achter een reeks mishandelingen in de grensregio te zitten. 

Daarbij werden in de nacht van zonag op maandag willekeurige slachtoffers door het viertal aangevallen. In één geval is het slachtoffer geslagen met een boksbeugel. 

De terreur van de vier Belgen, die afkomstig zijn uit Brasschaat, Merksel, Wuustwezel en Loenhout, begon rond 02.15 uur op de Molenstraat in Zundert. Een 23-jarige man werd door een groepje van vier aangesproken met de vraag of hij een vuurtje bij zich had. Toen de Zundertenaar zijn aansteker pakte, werd hij hard in zijn gezicht gestompt.

Boksbeugel

Rond 3.30 uur was het weer raak in de Sint Bavostraat in Rijsbergen. Een 21-jarige Rijsbergenaar fietste richting Breda, toen er ter hoogte van de Boerenbond een donkere auto met Belgisch kenteken stopte.

Twee mannen stapten uit en een van hen sloeg de Rijsbergenaar direct met een boksbeugel een aantal keer tegen zijn hoofd. Ook de andere Belg deelde klappen uit. Het tweetal eiste geld van het slachtoffer op, maar de Rijsbergenaar wist te ontkomen.

Sprundel

De politie verdenkt de vier Belgen in ieder geval van de twee geweldsdelicten in Zundert en Rijsbergen, maar vermoedt dat het viertal ook betrokken is geweest bij andere incidenten.

In Sprundel werd rond 03.00 uur op de Schuurkerkstraat de voorruit van een rijdende auto met een steen kapot gegooid. In Zundert zijn twee fietsers mishandeld door de inzittenden van een auto met Belgisch kenteken.

NUwerk

Tip de redactie