Zorgen bij Speeltuinvereniging Kindervreugd over toekomst

Blij en opgetogen waren ze, de bestuursleden van de speeltuinvereniging Kindervreugd toen tijdens de raadsvergadering bleek dat de gemeenteraad er geen bezwaar tegen had dat het onderkomen van de vereniging De Blokhut uit mocht breiden. 

De blijdschap sloeg ter plekke echter snel om in teleurstelling en zelfs woede toen bleek dat enkele fracties het helemaal niet zien zitten dat de drank- en horecavergunning ook in de nieuwe Blokhut van kracht blijft.

Horecavergunning

Tijdens de rommelmarkt rond de paasdagen kan het echtpaar Den Hollander, bestaande uit Janny en Ies er nog niet over uit. “We hebben al sinds 1988 een volledige horecavergunning en ik en anderen hebben hiervoor alle papieren dus waarom dan zo moeilijk doen” vertelt Janny met ingehouden woede.

Haar man Ies drukt zich wat minder diplomatiek uit. Hij is nog steeds briesend. En toch maakt hij zich geen zorgen: “Ik ben wel geschrokken maar lig er niet wakker van. Volgens mij komt het allemaal wel goed”.

De fracties die de volledige vergunning niet willen continueren voelen meer voor een flexibeler overeenkomst die volgens hen meer mogelijkheden biedt.

Den Hollander: “We willen alleen de mogelijkheid beiden om bij ons je verjaardag te komen vieren en gaan zeker geen grote commerciële feesten in de Blokhut geven. Voor ons zijn de inkomsten van de volledige exploitatie onontbeerlijk”.

Vernieuwbouw

De komende tijd wordt deze Blokhut bijna geheel vervangen. Eerst wordt er een stuk aangebouwd waarbij tussen het oude gedeelte en het nieuwe een stofgordijn wordt aangebracht zodat de activiteiten toch gewoon door kunnen gaan. Voor dit jaar staan er nog drie rommelmarkten en een kerstmarkt op het programma.

“Daarvoor zetten we een tent in de speeltuin zodat ze gewoon door kunnen gaan”. Deze markten zijn op 16 juli, 1 en 2 oktober en 10 december. Ook de inkomsten van deze markten zijn voor het werk in de speeltuin van groot belang.

De speeltuin, naast de Blokhut gaat volgens Janny helemaal op de schop. “De toestellen zijn aan revisie toe en we hebben toen maar besloten om moderne speeltoestellen aan te schaffen”. Zowel Janny als Ies zijn in de loop der jaren gepokt en gemazeld in het speeltuinwerk.

Multifunctioneel centrum

Janny: “Ik heb hier jarenlang een postagentschap en een winkeltje gehad maar toen ze twee keer hadden ingebroken dacht ik “ze bekijken het maar”.

Enkele jaren geleden werden ze allebei door de toenmalige koningin onderscheiden. In de loop der jaren is de Blokhut uitgegroeid tot een multifunctioneel centrum voor alle inwoners van Helwijk.

NUwerk

Tip de redactie