Op deze mooie uitnodigende Paas of stille zaterdag, stond het Bijengilde Etten-Leur  voor de 39ste keer met haar kramen en bijenkorven al vroeg in de ochtend in de Hof van den Houte klaar voor het gemêleerde publiek.

De imkers stonden er samen met hun vele duizenden zoemende bijen onder het Etten-Leurse voorjaarszonnetje. Dat de animo, na de update van de Schijf van Vijf, voor natuurproducten weer was gestegen, bleek ook uit de verkoop van honing en aanverwante producten.

Voedseltekort

De bijen hebben het nog steeds moeilijk door hun voedseltekort. Voorzitter Henk Boot van het Bijengilde, tevens imker, vertelt: "Er moet een verandering gaan plaatsvinden in de samenleving. Bijen zijn ook van groot belang voor ons eigen voedsel."

"Zij zorgen door bestuiving voor onder andere onze lekkere appels, aardbeien, tomaten, aubergines en komkommers. Zonder die bijen krijgen wij ook een voedseltekort."  

"Mensen hebben vaak geen voor of achtertuin meer met bloemen, bomen of planten, want op veel plekken liggen tegels. Het zou mooi zijn als er weer meer bloementuintjes kwamen op alle mogelijke plekken."