In het gemeentehuis van Zundert is maandagmiddag de samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeente Zundert en het CPO Burgemeester Manderslaan ondertekend. 

Namens de betrokken partijen zetten respectievelijk burgemeester Leny Poppe-de Looff en voorzitter Niels Tax hun handtekeningen onder de overeenkomst.

CPO

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van opdrachtgeverschap waarbij de toekomstige bewoners annex eigenaren van een perceel zich verenigen en samen opdrachtgever worden van hun eigen nieuwbouwproject.

Hierdoor wordt het voor bewoners mogelijk hun eigen koopwoning te ontwikkelen, zelf de indeling van de woning te bepalen en de bouwpartijen uit te zoeken.

Het principe van CPO combineert de voordelen van vrije kavelbouw (veel vrijheid) met die van projectmatig ontwikkelen (schaalvoordeel).

Eigen smaak

Voor penningmeester Rudy van Laerhoven van CPO Burgemeester Manderslaan was het een belangrijke beweegreden om voor CPO te kiezen."“Op zoek naar een andere woning heb ik gekeken naar zowel bestaande bouw als huidige nieuwbouw."

"Via CPO echter is nieuwbouw te realiseren die volledig naar eigen smaak is. Als collectief heb je bovendien de nodige inkopvoordelen. Starters en doorstromers kunnen op deze manier hun eigen droomhuis bouwen."

Bouwrijp

Het bestemmingsplan liet aan de voormalige gemeentewerf aan de Burgemeester Manderslaan de uitgifte van maximaal 23 woningen via CPO  toe. Het zijn er uiteindelijk negentien geworden.

De toekomstige bewoners van de woningen zijn hierdoor per saldo dus wat ruimer in hun jasje komen te zitten. Begin mei is de grond van het nieuwbouwproject bouwrijp. Naar verwachting kan na de zomer al met de feitelijke woningbouw worden gestart.