Leerlingen planten bomen en maken zaadbollen

De leerlingen van de Sint Jozefschool in Noordhoek zijn op Boomfeestdag aan de slag geweest om hun kern nog mooier en natuurlijker te maken. 

Ze deden dat door samen met wethouder Jaap Kamp van de gemeente Moerdijk woensdag acht esdoorns aan de Vlasaard te planten en door heel veel zaadbolletjes te maken.

Volgens Kamp staan er in de gemeente Moerdijk ongeveer 27.000 openbare bomen en zijn er dus op Boomfeestdag acht bijgekomen.

Groepen

Tijdens de plantsessie werden de leerlingen in twee groepen gesplitst: een groep ging planten en de andere groep ging aan de slag om onder leiding van Toffe Tuintjes uit Roosendaal met zand, klei, water en zaadjes zaadbollen te maken.

Als deze bollen wat ingedroogd zijn, is het bedoeling dat de leerlingen ze hier en daar in losse zwarte grond deponeren zodat er in Noordhoek deze zomer overal zomerbloemen staan te bloeien zoals korenbloemen en margrieten.

Bordje

Bij de acht nieuwe bomen in het centrum van het dorp werd ter herinnering een paal gezet met daarop een bordje met de datum en de naam van de school.

Tip de redactie