Wethouder Utens en basisscholieren vieren boomfeestdag in Rijsbergen

In heel Nederland is woensdag de landelijke Boomfeestdag gevierd. In 75% van de gemeenten werden er door kinderen bomen geplant als onderdeel van dit Feest van de Natuur. Zo ook in de gemeente Zundert. 

Hier staken tijdens de Boomfeestdag wethouder Piet Utens, leerlingen van basisschool St. Jozef uit Wernhout (groepen 6, 7 en 8) en leerlingen van basisschool St. Bavo uit Rijsbergen (groepen 8) gezamenlijk de handen uit de mouwen.

Bosplantsoen

Op de Bigtelaar in Rijsbergen plantte de wethouder samen met enkele scholieren het eerste bosplantsoen in de ecologische verbindingszone (EVZ) langs de Hazeldonkse beek.

Daarna mochten alle aanwezige kinderen meehelpen.

Buiten

Het thema van Boomfeestdag 2016 is Bomen en Bossen. Wethouder Piet Utens benadrukte in zijn welkomstwoord het belang van bossen. "Vergeleken met vroeger komen kinderen steeds minder vaak buiten. Jullie zitten lang op school en besteden best wat tijd achter de computer of een tablet."

Ideale plek

"Dat gebeurt meestal binnen. Maar: het is óók belangrijk buiten te zijn en een frisse neus te halen. Een bos is daarvoor een ideale plek. Wandelen, rennen, spelen in het bos is heerlijk. Op Boomfeestdag staan we hier even bij stil en ik vind dat heel goed."

NUwerk

Tip de redactie