Koning Willem-Alexander verrast Fendertshof in Fijnaart met bezoek

Koning Willem-Alexander heeft woensdag een verrassingsbezoek gebracht aan Fijnaart. Bij woonzorgcentrum Fendertshof heeft de koning zich twee uur lang bij laten praten over de thuiszorg in deze plaats en in de regio. Centraal stond het project ‘Wijkzuster terug’, dat thuiszorg meer toegankelijk en bereikbaar maakt.

Aan enkele tafels ging koning Willem-Alexander in Fendertshof in gesprek met onder andere bestuurders, mensen van de wijkverpleging en vrijwilligers.

Deze mensen waren zelf ook zeer verrast door de komst van de majesteit. Zij gingen er vanuit dat een hoge ambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid op bezoek zou komen om met hen te praten over het onderwerp.

Organisatie

De terugkeer van de wijkzuster nieuwe stijl begon in februari 2010 in Fijnaart. Ruim zes jaar geleden gingen toen twee wijkzusters van start. Inmiddels telt de organisatie ruim 60 wijkzusters, die in dienst zijn bij diverse zorgaanbieders in Noord-Brabant.

Ontspannen

Wethouder Eef Schoneveld was namens de gemeente Moerdijk aanwezig bij het bezoek: "Ik ben er trots op dat de koning naar onze gemeente is gekomen om zich te laten bijpraten over de zorg en in het bijzonder het project de wijkzuster."

Volgens hem is het een heel mooi voorbeeld van zorg dichter bij mensen brengen. "De wijkzuster overlegt met onze jeugdprofessional en WMO consulenten, dus is onderdeel van  ons zorgsysteem."

De wethouder laat weten getuige te zijn geweest van een heel ontspannen bezoek, waarbij koning Willem-Alexander veel interesse toonde in alle aspecten van het werk van de zorg.

NUwerk

Tip de redactie