TC Etten moderniseert clubhuis en gaat over op ledverlichting

Het paviljoen van tennisvereniging TC Etten wordt momenteel flink gemoderniseerd. Het is een voortvloeisel van de in december gehouden Algemene Ledenvergadering (ALV), waarin een aantal voorstellen ter tafel lagen om de club op tennispark De Koekoek naar een hoger plan te tillen. 

De verbouwing van het paviljoen betreft het aanbrengen van een nieuw plafond voor het clubhuis en de keuken, een gietvloer voor de bar en de keuken en een schuifpui om een betere verbinding tussen de bar en het terras te krijgen.

Contributie

Als gevolg van het besluit wordt de verplichte bardienst afgeschaft en een team van gemotiveerde vrijwilligers geselecteerd, die samen de bar en de geheel vernieuwde keuken gaan draaien.

Omdat dit kosten met zich meebrengt heeft TC Etten besloten de contributies (met uitzondering van het G-tennis) integraal met 15 euro te verhogen en de consumptieprijzen met tien procent.

Risicopositie

Contributieverhoging is volgens de club nodig om TC Etten niet in een financiële risicopositie te brengen. De herziene begroting 2016 is gestoeld op een aantal aannames.

De vereniging, met 700 leden, zet alles op alles om positieve resultaten te behalen, maar de garantie is er niet. Mocht eind dit jaar blijken dat de resultaten voldoende positief zijn, dan kijkt TC Etten of de contributies mogelijk weer naar beneden bijgesteld kunnen worden.

Duurzaam

Naast de verbouwing van het paviljoen is in december ook besloten om ledverlichting op het tennispark te gaan voeren.

Verenigingsmanager Paul van Haren van TC Etten: “We hebben op onze dertien banen nu hele oude storingsgevoelige verlichting, die duur is in verbruik. We betalen zo’n 15.000 euro per jaar aan stroom met de huidige lampen."

Ledverlichting is heel duurzaam. "Het is bovendien aangenaam licht, dat direct aan en uit te zetten is. Daarnaast levert het direct een jaarlijks voordeel op van 3.700 euro. Uiteindelijk scheelt het dus gigantisch in de kosten.”

De verbouwing van het paviljoen inclusief de verlichting kost zo'n 100.000 euro.

Tip de redactie