Sloop voor voormalig schoolcomplex Het Kompas in Zevenbergen

Het voormalige schoolgebouw Het Kompas aan de Dr. Ariënslaan in Zevenbergen wordt op korte termijn gesloopt. Dat betekent dat hier geen plek komt voor het jongerenwerk van jongerencentrum Tune Inn (dat nu in De Kristal huist), Karateclub Moerdijk en het Vluchtelingenwerk. 

Sinds enkele maanden wordt er geen gebruik meer gemaakt van het voormalige schoolgebouw.

De locatie werd de afgelopen jaren nog gebruikt als tijdelijke dependance voor het Markland College, maar sinds oktober 2015 staat het gebouw leeg.

Mogelijkheden

"Het was al langer bekend dat Tune Inn graag zijn intrek in Het Kompas wilde nemen", zegt wethouder Jaap Kamp van de gemeente Moerdijk.

"Tegelijkertijd speelde andere huisvesting voor het Vluchtelingenwerk en Karateclub Moerdijk. Dat was voor ons als college aanleiding om toch nog eens heel goed te kijken naar het gebouw en naar de mogelijkheden om het bruikbaar te maken voor deze drie organisaties."

Verouderd

Dat onderzoek heeft uitgewezen dat het gebouw zowel voor de korte, maar zeker voor de langere termijn veel te duur gaat worden om aan te passen.

Kamp: "Het is sterk verouderd, het is slecht geïsoleerd, er zit een oude verwarmingsinstallatie in, het bevat enkel glas, het dak is slecht enzovoorts."

Wethouder Eef Schoneveld vult aan: "Op korte termijn zou aanpassing van het gebouw ons 290.000 euro gaan kosten en voor de langere termijn, zeg maar vijf tot tien jaar, 905.000 euro."

Huurprijs

"Voor Tune Inn betekent dit we de huidige status, hun onderkomen in De Kristal, gewoon handhaven", vervolgt hij. "We zijn met elkaar in gesprek over welke huurprijs we daar voor gaan rekenen, want de huidige huurprijs past daar niet goed."

Voor de karateclub geldt feitelijk hetzelfde, maar zij zijn ook zelf op zoek naar een andere locatie. Voor het Vluchtelingenwerk is wellicht in de toekomst een van de vrijkomende panden in de Molenstraat in Zevenbergen een optie.

NUwerk

Tip de redactie