Internationale Vrouwendag gevierd in Etten-Leur

Op Internationale Vrouwendag is dinsdagavond voor de tiende keer op rij het Vrouwendagfeest in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur georganiseerd. Vrouwen uit verschillende culturen ontmoetten elkaar tijdens een feestelijke avond.

Onder het genot van verschillende hapjes, drankjes en een DJ werd de dag van de vrouw gevierd.

Moeilijk

Voorzitter Naima Fenzar van de Stichting Internationale Vrouwendag Etten-Leur (SIVEL) opende de avond met een korte toespraak waarin zij ook kort aandacht vroeg voor de vrouwen die het op dit moment moeilijk hebben.

Vanwege het 10-jarig bestaan van SIVEL waren er deze avond extra activiteiten. "We hebben onder andere een modeshow aan het programma toegevoegd."

Benaderd

Secretaris van SIVEL, Anne Arabi-McDonald is nu zo’n vier jaar aangesloten bij de stichting. Ze werkt al die tijd al mee aan het Vrouwendagfeest.

"We hebben dit jaar geprobeerd om er meer Nederlandse vrouwen bij te betrekken. Zij kwamen in het begin niet. De Nederlandse vrouwen voelen zich geen internationale vrouw, maar dat zijn ze natuurlijk wel. Daarom hebben we de vrouwen persoonlijk benaderd en ze gevraagd om met een groepje vriendinnen te komen. En dat is zeker geslaagd."

NUwerk

Tip de redactie