Wethouder Thomas Zwiers van de gemeente Moerdijk heeft woensdag een gastles gegeven bij groep zeven en acht van basisschool de Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek. Hij was daar om het startsein voor de hele gemeente Moerdijk te geven voor het project Doe Effe Normaal (DENO).

De gemeente realiseert dat project samen met de GGD West-Brabant. Bijna alle scholen doen aan dit project mee.

Digibord

Bij zijn gastles liet de wethouder weten dat het digibord voor hem nieuw was. Toen hij nog op school zat was dat er nog niet.

Via het bord kregen de leerlingen tien vragen te beantwoorden over het project Doe Effe Normaal. De kinderen gaven antwoord via hun tablets, zodat na iedere vraag de tussenstand op het digibord kon worden gemeld. Winnaars werden Thomas van Gool en Ilse Visser. Zij kregen een dopper en alle leerlingen kregen een appel.

Weerbaarder

Het project Doe effe Normaal heeft als doel leerlingen uit groep 8 weerbaarder te maken tegen verleidingen die op hun weg komen bij de overgang naar het voortgezet onderwijs en in hun ontwikkeling bij het volwassen worden. 

Op donderdag 31 maart is er om 19.30 uur een DENO afsluitingsavond voor kinderen en ouders in het gemeentehuis in Zevenbergen.